DC01 staal heeft geen vast onderhoud nodig. Simpel gezegd, het product wordt in de tuin geplaatst en de natuur doet haar werk. Het product begint na 2 à 3 maanden te roesten. Dit roestproces is te beïnvloeden en kan versneld of gestopt worden.

Versnellen en gelijkmatiger laten roesten is mogelijk met een zout of zuuroplossing. Voor zout, volstaat keukenzout en bij zuur kan worden gedacht aan azijn of zelfs karnemelk. Meng dit met water in een plantenspuit en spuit het product in.          

DC01 staal geeft roestwater af en is niet bestand tegen natte bladeren, deze versnellen namelijk corrosievorming doordat het proces van nat worden en opdrogen wordt versneld. Wanneer het roestproces wenst gestopt te worden door last van het roestwater of wanneer het product de gewenste roestkleur heeft gekregen, dan kan daarvoor Owatrol Olie gebruikt.

  • Owatrol Olie
    Owatrol Olie

    Owatrol OlieOwatrol Olie zorgt ervoor dat het roestproces stopt en het materiaal geen roestwater meer af geeft. De Olie brengt tevens een diepere roestkleur aan het DC01 staal, wat zorgt voor een nog krachtigere kleur. Het…

    € 14,20
© 2014 - 2021 PAND 122 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel